Vsak dan smo izpostavljeni toksinom, a ko se le-ti začno kopičiti v telesu, nastane težava

Obliži iz mehkega organskega bambusa z aktivnimi učinkovinami delujejo tako, da skozi refleksne točke na podplatih absorbirajo in izvlečejo nakopičene toksine in strupene snovi iz telesa.

Ali je skrajni čas, da na naraven način razstrupite telo? Preverite znake, ki vam jih sporoča telo!

Se ne počutite najbolje, pa ne veste, čemu bi lahko to pripisali? Morda ste v obdobju, ko premalo spite ali se nezdravo prehranjujete. Lahko pa je razlog v tem, da se je v vašem telesu nakopičilo preveč toksinov. Toksična preobremenjenost se lahko kaže na različne načine.

1. Nikakor ne morete shujšati

Če ste poskušali izgubiti kilograme s telesno vadbo in zdravo prehrano, pa se tehtnica še vedno ni nikamor premaknila, so za neuspeh lahko krivi toksini v telesu. Mnogi toksini so namreč shranjeni v telesni maščobi in preprečujejo, da bi se maščobne celice pravilno razgradile, ko je to potrebno.

2. Nenehno ste izčrpani in utrujeni

Če spite osem ur na noč, a se vseeno zbujate utrujeni, lahko razlog tiči v toksični obremenitvi telesa. Toksini povzročajo telesu stresne obremenitve, zato mora nadledvična žleza opravljati nadure. Utrujenost nadledvične žleze pa povzroča utrujenost in izčrpanost. Sicer nekateri toksini tudi motijo delovanje nadledvične žleze.

3. Imate zmedene misli in se ne morete skoncentrirati

Številne strupene snovi, vključno z aspartamom in mononatrijevim glutamatom v hrani, vplivajo na možgane. Omenjena toksina sta ekscitotoksina, kar pomeni, da prekomerno dražita možganske celice, ki zaradi tega sprožajo preveč odzivne impulze. Na dolgi rok bi to lahko povzročilo nejasne misli ter težave s spominom in koncentracijo.

4. Pogosto imate glavobole

Pogosti glavoboli so lahko znak, da se je v vašem telesu nakopičilo preveč toksinov, predvsem težkih kovin, umetnih barvil in umetnih konzervansov.

5. Vaše razpoloženje niha brez pravega vzroka

Nepojasnjeno nihanje razpoloženja je značilen simptom hormonskega neravnovesja. Nekateri toksini, na primer ksenoestrogeni, povzročajo hormonsko neravnovesje pri obeh spolih. To so sintetične spojine, ki v telesu delujejo kot estrogen. Običajno jih najdemo v plastičnih proizvodih, ki so izdelani iz industrijskih spojin.

6. Imate slab ustni zadah in neprijeten telesni vonj

Če se je v telesu nabralo preveč strupenih snovi, jih jetra in debelo črevo ne zmoreta docela predelati, zato toksini zastajajo v telesu. Posledica tega je slab ustni zadah in neprijeten telesni vonj.

7. Imate krče in bolečine v mišicah

Nekateri toksini pretirano vzburjajo receptorje v mišičnem tkivu, kar lahko vodi do mišičnih krčev, bolečin v mišicah in mišičnih vozlov.

8. Se spopadate s težavami na koži

Naloga jeter je, da odstranjujejo strupene snovi iz telesa. Če pa so jetra preobremenjena s toksini, mora koža namesto jeter opraviti nalogo razstrupljanja. Zato se lahko na koži pojavijo akne, kožni izpuščaji, ekcemi in druga kožna stanja.

Razstrupljanje stopal predstavlja zelo učinkovit način za razstrupljanje celotnega telesa.

Podplati imajo pri tem posebno moč, saj naj bi bili po tradicionalni kitajski medicini povezani z vsemi organi v telesu. Po limfnih in živčnih poteh, ki organe povezujejo z refleksnimi in energijskimi točkami na podplatih, lahko detox obliži iz bambusa odstranijo vse škodljive snovi v telesu.  

Povezava med podplati in telesnimi organi po vzhodnoazijski medicini

Tradicionalna vzhodnoazijska medicina namenja stopalom veliko pozornosti. Podplati veljajo za »ogledalo« telesa in kot »drugo srce«. Refleksoterpija, ki se je razvila iz kitajske medicine, osebo primerja z drevesom: korenine so podplati, deblo je hrbtenica, listi pa so obraz človeka.

Na podplatih je veliko točk, ki so povezane z organi v telesu. Znotraj teh con točk teče tako energetska kot biološka povezava (po krvi, limfah in živcih). Stopala predstavljajo vez med zunanjim okoljem in notranjimi telesnimi funkcijami.

Na primer, sredinski del podplata je povezan z ledvicami, spodnji sredinski del z debelim črevesom, območje pod lokom prstov pa s pljuči. Ravno zato je najboljša praksa, da bambus razstrupljevalne obliže nalepite na stopala in počakate, da aktivne učinkovine začno delovati.

Bambus obliži za stopala za naravno razstrupljanje in čiščenje telesa

Na podplatu je več tisoč por, ki skozi noč vsrkavajo aktivne učinkovine iz vrečke, ki je sestavni del bambus obliža. Aktivne naravne učinkovine nase vežejo toksine in težke kovine. Strupene snovi po krvnem in limfnem obtoku ter živčnih povezavah potujejo iz telesnih tkiv in organov do podplatov, kjer se v svoji primarni obliki izločijo skozi pore na obliž.

Zaradi tega boste zjutraj opazili, da so se obliži obarvali v temno barvo – črno, temno rjavo ali sivo. Bolj ko so obliži obarvani, več strupov se je izločilo iz vašega telesa. Ko boste obliže nekaj časa uporabljali, boste videli, da so obliži vedno manj črni oziroma sivi. To pomeni, da se je telo dodobra očistilo toksinov. Je pa pomembno, da opravite vsaj eno razstrupljevalno kuro, najmanj en teden skupaj.

Aktivne učinkovine v detox obližih iz bambusa.

Obliži so izdelani iz mehkega organskega bambusa. Na sredini je bela vrečka, ki vsebuje izbrana zelišča in naravne sestavine. To so aktivne učinkovine, ki nase vlečejo toksine, aktivirajo proces razstrupljanja in pospešujejo izločanje strupenih snovi iz telesa.

Bambusov kis

Bambusov kis, ki mu na Japonskem pravijo chikusaku, je tekočina, ki nastane med procesom proizvodnje bambusovega oglja. Na Japonskem ga uporabljajo pri razstrupljevalnih kurah, saj pomaga izločiti odvečno vodo in toksine iz telesa. Uporabljajo ga tudi kot tonik za kožo in lase.

Lesni kis

Lesni kis pridobivajo tako, da les Ubame (japonski hrast) segrejejo na 250 stopinj Celzija, ter dim iz toplote zberejo, kondenzirajo in destilirajo v lesni kis, ki je nato večkrat filtriran, da doseže maksimalno čistost. Lesni kis vsebuje več kot dvesto organskih spojin in ima antimikrobno in profilaktično delovanje.

Turmalin

Turmalin je naravni mineral, ki ima naravno sposobnost, da lahko sam proizvaja električni naboj, ki oddaja negativne ione in infrardečo toploto. Ime turmalin izhaja iz Šrilanke, kjer tura mali pomeni neznani mineral različnih barv.

Hitin

Hitin je drugi najpogostejši polisaharid v naravi, ki ga organizmi tvorijo sami. Je pomemben sestavni del celičnih sten gliv, zunanjih lupin in oklepov členonožcev (raki, žuželke) ter lusk rib. Njegova funkcija je, da vlaži in ščiti mehka tkiva organizmov. Deluje podobno kot keratin, ki je sestavna beljakovina las in nohtov.

Dekstrin

Dekstrin je v vodi topen ogljikov hidrat z nizko molekulsko maso, ki ga pridobivajo s hidrolizo škroba. V detox obližih za stopala deluje kot naravno vezivno sredstvo.

Vitamin C

Askorbinska kislina je hranilo, ki ga telo potrebuje za tvorbo mišic, kolagena v kosteh, krvnih žil in hrustanca. Vitamin C velja za antioksidant, ki je sposoben nevtralizirati škodljive učinke prostih radikalov ki pospešeno nastajajo pri izpostavljenosti UV sončnim žarkom, cigaretnemu dimu, onesnaženemu zraku itd.

Rastlinski izvleček hutujnije

Hutujnija (Houttuynia cordata) je zelnata rastlina z značilnimi zeleno rumenimi listi. Japonska beseda za hutujnijo je Dokudami. V japonščini »doku« pomeni strup. V japonski, korejski in kitajski ljudski medicini pripravljajo čaj iz listov rastline in ga pijejo za razstrupljanje telesa, saj imajo listi močne antibakterijske in protivirusne lastnosti.

Izvleček evkaliptusa

Evkaliptus je visoko, hitro rastoče zimzeleno drevo, ki izvira iz Avstralije, danes pa raste tudi drugod po svetu. Ima dišeče ovalne liste, iz katerih pridobivajo olje ali pa iz posušenih listov pripravljajo čaj. Evkaliptusovo olje vsebuje snovi, kot je evkaliptol, flavonoidi (rastlinski antioksidanti) in tanini.

Izvleček japonske nešplje

Japonska nešplja je rastlina, ki obrodi sadove, ki jih imenujemo lokvat. Lokvati so majhni plodovi, ki rastejo v grozdih. V tradicionalni azijski medicini uporabljajo tako lokvat plodove kot semena in liste. Listi in plodovi so bogati s karotenoidnimi antioksidanti, ursolno kislino in triterpenoidi.

Kako uporabljati detox obliže iz bambusa?

 

Uporaba bambusovih obližev za razstrupljanje je zelo preprosta. Tu je nekaj napotkov za uporabo.

  • Pred uporabo dobro umijte predel na koži, kamor boste namestili obliž. Koža mora biti čista in suha.
  • Obližev ne nanašajte na razdraženo kožo ali kožo, kjer imate rane. Prav tako jih ne uporabljajte na sluznici in pazite, da ne pridejo v kontakt z očmi.
  • Pred uporabo odstranite zaščitno folijo, pod katero se nahaja vrečka z aktivnimi učinkovinami. Slednja mora biti pri nanosu obrnjena tako, da se dotika podplata.
  • Obliž prilepite na katerikoli del stopala. Pomembno je le to, da se vrečka z naravnimi snovmi dotika kože v celoti. Bambus obliže prilepite na oba stopala.
  • Sicer lahko bambus obliže uporabljate tudi čez dan, a najbolj priročno in udobno je, da jih pustite delovati ponoči, ko spite. Namestite jih na podplate preden se odpravite v posteljo, zjutraj, ko vstanete, pa jih odlepite in zavržete.
  • Detox obliži morajo delovati najmanj 8 ur, vendar ne več kot 12 ur. Zato je priporočljivo, da jih uporabljate ponoči med spanjem.
  • Če želite opraviti razstrupljevalno kuro, priporočamo, da bambus obliže uporabljate vsaj 7 dni zaporedoma. Če ste bolj izpostavljeni toksinom, lahko naredite tudi 30-dnevno detox kuro. Nato pa preventivno kuro ponovite parkrat na leto.

 

 

Preverite našo ponudbo Vitaminov in Mineralov