Preverjena Nemška kakovost | Dostava BREZPLAČNA

Tik-tak, tik-tak…
Časovna bomba, ki lahko hitro eksplodira!

poskrbite zase

Naša hrana zagotavlja organizmu številne hranilne snovi in ohranja črevesne bakterije v ravnovesju.

Hranjenje napačnih bakterij lahko vpliva na vaš imunski sistem. Razkrivamo, zakaj je črevesna sluznica dobra za  vaš prebavni sistem.

 HRANA KI ŠKODUJE VAŠEMU PREBAVNEMU SISTEMU

Številne študije so pokazale, da nekatera živila otežujejo življenje črevesni sluznici in bakterijam. Zdrav prebavni sistem ohranimo z zmanjšanjem vnosa živil, ki škodljivo vplivajo na ravnovesje čreveesnih bakterij.

Zaradi svojega želodca morate omejiti uživanje naslednjih živil:

Rafinirani sladkorji

Enostavni sladkorji niso enaki sladkorjem (fruktoza, glukoza) v sadju. Gre za prečiščeni beli sladkor, sladkarije, sladke pijače, itd. V vsa ta živila se sladkor dodaja, telo pa ga težko prebavi. Če jeste veliko rafiniranega sladkorja, s tem hranite slabe črevesne bakterije, ki se začno pretirano razmnoževati, postopoma pa načenjajo zdravje črevesja.

Predelani mesni izdelki

Salame, klobase, hrenovke in druge predelane mesnine bi se morale bistveno manj pogosto znajti na naših jedilnikih. V meso se dodajajo umetni dodatki in konzervansi, ki dražijo črevesno sluznico in posledično povzročajo bolečine v trebuhu, napihnjenost in krče.

Nasičene slabe maščobe

Slabe maščobe so pravzaprav trans ali nasičene maščobe, ki dvigajo ravni slabega holesterola, povečujejo tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni in »packajo« črevesje. Največ slabih maščob je v majonezi, polnomastnih mlečnih izdelkih, ocvrti hrani, prigrizkih, delih mesa z veliko maščobe, itd. 

Prebava Vital – edinstvena kombinacija probiotikov z dodanim vitaminom B12 in D3

 

8 znakov, ki nakazujejo na to, da imate težave s črevesjem 

Zdravo črevesje ni odgovorno le za prebavo hrane, ampak vpliva tudi na druge telesne organe in funkcije. Pravijo, da zdravje izvira iz črevesja, saj ta zapleten mehanizem predstavlja prvo obrambno linijo pred naravni sovražniki, kot so bakterije, virusi in glive.

 1. Prebavne motnje (plini, napihnjenost, zaprtje, driska, zgaga)
 2. Slabo počutje (pogosti glavoboli, slaba koncentracija, občutek prazne glave)*
 3. Nenehna utrujenost, ki ne mine s počitkom
 4. Hrepenenje po sladkem
 5. Alergije na koži, alergije na živila
 6. Spremembe na koži (ekcemi, dermatitisi)
 7. Nenamerne spremembe v teži (hujšanje ali pridobivanje kilogramov)
 8. Slabša imunska odpornost (pogosti prehladi, viroze,…)*

*Znanstveniki vedno bolj raziskujejo povezavo na osi črevesje-možgani, po kateri potujejo signali.

* Kar 70% imunskega sistema se nahaja v črevesju.

Toda kako točno mikrobiom uspe vplivati na imunski sistem?

Kako si lahko pomagate s probiotiki?

Probiotiki so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni, vendar so njihove pozitivne učinke na prebavo in črevesje raziskali že biologi v začetku 19. stoletja. Proces fermentacije je tisti, ki ustvarja pogoje za razrast dobrih bakterij. Zato se probiotiki naravno nahajajo v nekaterih fermentiranih živilih, kot je kefir, kimči, kombuča in kislo zelje.

Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki lahko pomagajo pri zdravju prebave in celotnega imunskega sistema. Prispevajo k obnavljanju črevesne flore tako, da ohranjajo ravnotežje med dobrimi in slabimi bakterijami. Hkrati pomagajo nadomestiti dobre bakterije, kadar uživate antibiotike.

Popolno ravnovesje črevesnih bakterij ni pomembno le za urejeno prebavo, ampak tudi za imunski sistem.

 

Prebava Vital – edinstvena kombinacija probiotikov z dodanim vitaminom B12 in D3

Prehransko dopolnilo Prebava Vital vsebuje edinstveno kombinacijo probiotičnih bakterijskih sevov z dodanima vitaminoma D in B12.

15 različnih bakterijskih sevov

Več kot je bakterijskih sevov v eni kapsuli, višja je učinkovitost dopolnila. Vsak bakterijski sev opravlja svojo nalogo v črevesju, 15 različnih sevov pa skupaj deluje sinergično in povečuje pozitivne učinke na prebavo.

3 različne probiotične kulture družine Lactobacillus, Bifidobacterium in Streptococcus

 • Lactobacillus probiotične bakterije pri fermentaciji ogljikovih hidratov proizvajajo mlečno kislino. Veljajo za probiotike, saj pomagajo ohranjati ravnovesje v črevesni mikrobioti s tem, da imajo vlogo pri pravilnem razgrajevanju hrane ter absorpciji hranil iz hrane. [1]
 • Bifidobacterium probiotične bakterije sodelujejo pri prebavljanju prehranskih vlaknin, imajo vlogo pri preprečevanju okužb na ravni imunskega sistema, sodelujejo pri proizvajanju vitaminov in drugih snovi v telesu ter krepijo zdravje črevesne mikrobiote.[2]
 • Streptococcus thermophilus spadajo v skupino mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v našem prebavnem, sečnem in genitalnem traktu. Pomagajo pri prebavi in absorpciji hranil iz hrane ter skrbijo za ravnovesje med slabimi in dobrimi bakterijami v črevesju.

[1] Vir: https://www.bmj.com/content/361/bmj.k2179

[2] Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4908950/

Dodan vitamin D3

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema in mišic ter k ohranjanju zdravih kosti in zob. Pomembno vlogo ima tudi v črevesju, saj v tem delu telesa povečuje absorpcijo kalcija in fosforja.

Dodan vitamin B12

Vitamin B12 je pomemben za človeško telo, saj prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delovanju živčnega in imunskega sistema. Hkrati ima vlogo pri nastajanju redečih krvničk ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

K pomanjkanju vitamina B12 so izpostavljeni vsi, ki se soočajo z motnjami v delovanju prebave, predvsem v predelu želodca. Vitamin B12 se namreč slabše absorbira iz hrane, če gre za pomanjkanje želodčne kisline. Vitamin potrebuje želodčno kislino, da se lahko absorbira v telesu.

Zakaj izbrati dopolnilo Prebava Vital iz Eterie?

 1. Široko področje delovanja pri težavah s prebavo in črevesjem zaradi dodanih 15 različnih bakterijskih sevov znotraj treh bakterijskih družin Lactobacillus, Bifidobacterium in Streptococcus.
 2. Dodatna podpora imunskemu sistemu z dodanim vitaminom D3 in vitaminom B12.
 3. Izdelek ne vsebuje laktoze in glutena.
 4. Visoka čistost in kakovost sestavin.
 5. Preverjena in certificirana nemška kakovost z več kot 20-letno tradicijo (zasnovano, izdelano in z raziskavami podprto v Nemčiji). 
Naše stranke o nas:

»Dolgo časa sem kupoval samo čaj za odvajanje. Pomagal mi je samo za tisti čas, ko je bilo najhuje in me je trebuh že zelo bolel. S tem dodatkom sem zelo zadovoljen, ker mi pomaga ves čas, in čaja sploh več ne rabim, saj nimam več težav z zaprtjem. Opažam tudi, da nimam več neprijetnih težav z zgago, ko me je bolelo grlo od kisline iz želodca.«

Urban P. 72 let, Cerknic

»Pri nas cela družina uživa probiotike. Otroka pozimi nista več vsak mesec prehlajena, mož si je s tem zelo omilil težave z dermatitisom na rokah, sama pa jih jemljem za manj napihnjenosti po obrokih hrane. Dodan vitamin B12 je tudi super, ker ne jemo mesa. Priporočam vsem, ki imajo probleme s prebavo in, ki potrebujejo dodatno podporo za imunski sistem.«

Eva S. 32 let, Dvorje

»V zadnjem letu sem večkrat zbolel in zdravnica mi je predpisala antibiotike. Prebava se mi je zato porušila. Po vsaki hrani sem občutil nelagodje v spodnjem delu trebuha, odvajanje je bilo zelo neredno in nepredvidljivo. Z dopolnilom Prebava Vital sem spravil prebavo nazaj v formo, sicer mi ne bi uspelo, kljub temu, da sem ves čas zdravo jedel.«

Peter M. 62 let, Črnomelj

»Kapsule jemljem že nekaj mesecev in sem navdušena nad tem, da sem si končno uredila prebavo. Zaradi tega se tudi zelo dobro počutim in imam več energije, saj sem si pozdravila težave z želodčno kislino, in me zato v želodcu več ne peče. Po hrani nimam več trdega in čisto napetega trebuha, uredili pa so se tudi »obiski« na stranišču.«

Marija K. 58 let, Kozina

Preverjena in certificirana nemška kakovost z več kot 20-letno tradicijo (zasnovano, izdelano in z raziskavami podprto v Nemčiji).